Een prachtige design tuinset kiezen

Als er weer lekker warme dagen aankomen, dan wil je die het liefst in je eigen tuin besteden. Zeker nu de zomers steeds langer worden. Een tuinset die helemaal aansluit bij jouw stijl en behoeftes is dan het perfect middelpunt van je buitenterrein. En er is meer keuze dan ooit op dit gebied. Van elegante metalen designs tot retrohouten bankjes. Zoek je inspiratie voor jouw perfecte tuinmeubelen? Lees hier welke keuzes je kan maken!

Kies de stijl die aansluit bij jouw tuin

Verschillende sets tuinmeubelen verlenen een unieke sfeer aan jouw zithoek buiten. Des te beter als ze zijn afgestemd op het ontwerp en de planten van je tuin! Een speciaal ontworpen set van mooi kunststof of van metaal, met egale rechte kussens en zittingen, past goed bij een strakke tuin waar geen steentje verkeerd ligt. Heb jij een weelderige tuin vol decoratie en met bloemrijke struiken en bamboe, dan passen meubels van rotan of imitatie-vlechtwerk daar prachtig middenin. Een landelijke, open tuin met nette perken en alle klassieke tuinplanten wordt dan weer perfect aangevuld door een mooie tuinset van gelakt hout. En zo zijn er nog een aantal ontwerpen die een natuurlijke aansluiting kunnen vormen met een bepaald type tuin.

Bepaal welke meubels je in je set wilt

Elke tuinset heeft een bepaalde combinatie van meubels. Als jouw tuin of het buitengebied van je kantoor functioneel moet zijn, kies dan voor een stevige houten tafel met hoge stoelen, desgewenst aangevuld met barkrukken. In zo’n omgeving kan je werken, overleggen en brainstormen – en des te beter als je die realiseert met een Qeld bedrijfslening! Als je juist gaat voor een omgeving waar je ultiem in kunt relaxen, dan ligt een set met lage loungebanken voor de hand. Even lage tafeltjes, fauteuils en zitzakken met bonen passen daar perfect bij. De gulden middenweg is een stevige hoekbank met veel grote kussens.

Kies je materiaal

Elk materiaal heeft zijn eigen sfeer en praktische voordelen. Gelakt metaal is licht en prachtig, maar kan beschadigd worden door krassen. Eiken- en hardhout zijn onverwoestbaar en prachtig primitief, maar loodzwaar en duur. Stoelen van natuurlijk of kunststof vlechtwerk zien er robuust uit, maar passen niet in elke tuin. Uiteraard hebben al deze materialen een bepaalde weerstand tegen zon, regen en vorst. Je kan zelf de levensduur van je designset verlengen door die droog te stallen, hout met olie te behandelen en vuil en alg regelmatig te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *