De leukste ontwerpen voor kindermode

Als mode-ontwerper is het best een uitdaging om leuke kindermode te ontwerpen. De smaak van kinderen kan namelijk erg snel veranderen en zij willen dan ook vaak met de nieuwste trends meegaan. Zodra een trend echter aanslaat kun je er vanuit gaan dat héél veel kinderen er een tijdje hetzelfde bij lopen. Hier vind je wat tips om de laatste trends bij te houden!

Kleurrijk is altijd goed

De meeste kinderen houden van kleurrijke kindermode, wat zowel praktisch als stijlvol is. Zo zijn veel kinderen weg van merkkleding en dat is niet zonder reden, want deze kleding gaat namelijk lang mee en heeft een goede pasvorm.

De jongere kinderen houden vaak van plaatjes van hun favoriete helden zoals Paw Patrol, Disney of Harry Potter en daar spelen veel kledingmerken dan ook op in. Zo zijn er tal van merchandise beschikbaar waar afbeeldingen van deze figuren op staan. Ook vinden kinderen het vaak leuk om “speciale” kleding aan te doen zoals een superheldpak, een tutu of prinsessenjurk. Deze kleding kun je vaak niet in een normale kledingzaak krijgen, maar veelal online of bij een feestwinkel.

Laat je kind beslissen wat het wil dragen

Het leuke aan kinderen is dat ze op een gegeven moment een eigen mening krijgen en zelf hun keuzes willen maken op het vlak van kleding. Dit kan leiden tot hilarische kledingkeuzes en de vreemdste combinaties. Het is echter belangrijk om als ouder deze keuzes toe te staan en zo je kind de ruimte te geven om die ontwikkeling te laten groeien. Als ouder hoef je dan alleen te letten op het prijskaartje én op de kwaliteit van de kleding. Duurzame kleding is namelijk veel beter voor het milieu. Je kind weet vaak ook het beste wat de laatste kledingtrends zijn, want deze worden dikwijls snel opgepikt door klasgenootjes. Door dezelfde kleding en/of schoenen te dragen krijgt je kind het gevoel erbij te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *