Wat heb je aan een afkortzaag?

Als je zelf graag klust of een klusbedrijf hebt, dan is een afkortzaag één van de handigste gereedschappen om in huis te halen. Dit apparaat zaagt loodrechte sneden in balken en platen, korte buizen en latten perfect haaks af, en is ook geschikt om onder hoeken te zagen. Kom er hier achter waarom jij ook zo’n technologisch hoogstandje in huis moet halen.

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is een cirkelzaag die in een stevig frame gemonteerd is. Door de zaag op en neer te bewegen kort je materialen af – vandaar de naam. Alle soorten hout, kunststof en non-ferrometalen kan je perfect afwerken met de zaag. De meeste afkortzagen hebben bovendien een telescoopmechanisme, waardoor je ze volledig recht door plaatmateriaal of hout kunt trekken. Door de laserpointer kan je de zaag op de millimeter nauwkeurig richten, zodat je nooit speling in je werk oploopt. Je kunt de zaag zelfs kantelen en onder elke gewenste hoek zagen voor verstekken.

Dit kan je maken met een afkortzaag

Binnen de kortste keren zet je met deze zaag een prachtig designmeubeltje in elkaar. Of iets voor in de keuken – een decoratief aardappelkrat, nieuwe snijplanken, of een houten taartplateau (wil je daar iets lekkers op? Bestel dan één van de heerlijke cakes of taarten van https://www.jeeigentaart.nl/! Voor in je woonkamer maak je snel een houten tafel, kast of stoel met een afkortzaag. En daar blijft het niet bij, want je kunt ook een volledige tuinset, overkapping of pergola in elkaar zetten. Zelfs een volledige zelf ontworpen kapschuur met een houten skelet behoort tot de mogelijkheden.

Welke soorten zijn er?

Afkortzagen kan je in redelijk compacte en vervoerbare modellen kopen. Andere exemplaren zijn gemonteerd op hun eigen grote, stabiele werktafel. De lengte van het telescoopmechanisme verschilt per exemplaar. Afkortzagen zijn waardevolle machines met een prijskaartje: ze kosten vanaf €500 tot ver boven de €2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *