Hoe werkt een thermostaat voor luchtwarmtepompen?

Warmtepompen zijn in korte tijd ongelooflijk populair geworden in Nederland. Door de stijgende energieprijzen, stappen steeds meer huishoudens over op warmtepomp installaties. Toch zijn er ook nog veel mensen die twijfelen over de aankoop van een warmepomp. Ze weten niet zo goed wat ze moeten verwachten. Hoe zit het bijvoorbeeld met je thermostaat: kun je die nog gebruiken? In dit artikel lees je hoe je een thermostaat zoals de Sensibo gebruikt wanneer je in het bezit bent van een luchtwarmtepomp.

Een thermostaat voor je warmtepomp

Zelfs wanneer je een warmtepomp installeert in je woning, kun je gebruik maken van een thermostaat. Met een thermostaat kun je controle houden over de warmte in je woning, en geeft je overzicht. Zo kun je bijvoorbeeld altijd zien hoe warm het momenteel is in de woning. Door dit overzicht te behouden, kun je veel geld besparen op je energierekening. De thermostaat communiceert met je warmtepomp, waardoor je altijd inzicht hebt over de warmteregeling.

Slimme woning

De Sensibo thermostaat kan worden gebruikt om woningen met luchtwarmtepompen slim te maken. Een slimme woning betekent dat je met behulp van apps de technologische snufjes in je woning kunt controleren. De Sensibo thermostaat die alle luchtwarmtepompen slimmer maakt. Het enige wat je nodig bent is een WiFi-verbinding. Met deze thermostaat kun je de warmte in je woning gemakkelijk aanpassen. De Sensibo berekent de warmte en luchtvochtigheid in je woning. Zo hoef jij nooit meer in een koud huis te zitten.

Hoe werkt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *